• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • ecOficiul de Statistică al Uniunii Europene, Eurostat, a revizuit în creștere la 1,5% avansul Produsului Intern Brut al României în trimestrul doi al acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, astfel că economia românească a înregistrat o evoluție peste media UE deși în T2 PIB a scăzut cu 1% comparativ cu primul trimestru.

  Potrivit unor estimări revizuite publicate vineri de (Eurostat), din datele disponibile până în prezent, România a avut o creștere a PIB de 1,5% în cel de-al doilea trimestru al acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, Eurostat revizuind în sus datele față de estimarea preliminară care vorbea de un avans de 1,4%, peste creșterea de 1,2% înregistrată de Uniunea Europeană și dublu față de avansul de 0,7% înregistrat de zona euro.

  Datele Eurostat mai arată, însă, că Italia, Cipru și România sunt singurele trei state membre UE în care Produsul Intern Brut a scăzut timp de două trimestre consecutive, în T1 și T2 2014. În România, PIB a scăzut cu 1% în cel de-al doilea trimestru și cu 0,2% în primele trei luni.

  În al doilea trimestru al acestui an comparativ cu primul trimestru, Uniunea Europeană a înregistrat o creștere economică de 0,2% în timp ce economia zonei euro a stagnat.

  În cazul României, INS a confirmat miercuri datele referitoare la evoluția Produsului Intern Brut în trimestrul II din 2014, potrivit cărora acesta a fost, în termeni reali, mai mic cu 1% comparativ cu trimestrul unu 2014 (date ajustate sezonier), iar față de același trimestru din anul 2013, PIB a înregistrat o creștere cu 1,2% pe seria brută și cu 1,5% pe seria ajustată sezonier.

  De asemenea, INS a precizat că în urma revizuirii, indicele de volum al Produsului Intern Brut din trimestrul I 2014, comparativ cu trimestrul IV 2013, s-a modificat de la o creștere cu 0,2%, la scădere cu 0,2%.

  Sursa: Agerpres

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top