• 4,6616

 • 3,7864

 • 3,9861

 • 160,3111

 • Jumătate dintre directorii financiari din România estimează o creștere a PIB de peste 2,6%, potrivit studiului CFO Survey realizat de către Deloitte România.

  Estimarea de creștere ecomomică este jumate din cea așteptată de Guvern pentru acest an, de 5,2%.

  Comisia Europeană estimează că economia locală va crește cu 4,4% în 2017.

  „Cu cea mai mare rată de creștere din Europa în 2016, România vine după o perioadă de stabilitate și prosperitate care, anul trecut, a atins vârful. Cu toate acestea, operăm într-un climat dificil, cu mulți factori de risc, care pot să încetinească economia României”, a declarat Ahmed Hassan, country managing partner Deloitte România.

  Conform sursei citate, evenimente externe, precum Brexit, au generat sentimente contradictorii, astfel că jumătate dintre directorii financiari români intervievați în cadrul CFO Survey anticipează efecte negative asupra afacerilor pe care le conduc, iar 39% ca având un impact pozitiv, în special datorită creșterii ratei retenției pe piața locală.

  63% dintre directorii financiari consideră că actualul climat de business are un grad firesc de incertitudine.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Scroll to top