• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • rc
  Mirările finanţiştilor români cu privire la situaţia monedei europeană au fost la ele acasă la dezbaterea de la BNR pe tema zonei euro.

  În principiu, participanţii, Florin Croitoru, Valentin Lazea, Radu Crăciun şi Florin Cîţu au fost de acord că marile probleme ale zonei euro au venit din faptul că a fost un proiect politic – oamenii de finanţe fiind cauţionaţi astfel – şi că unele ţări nu erau prin tradiţie pregătite să adere. Atât Grecia cât şi Italia au obişnuit, potrivit participanţilor, să-şi rezolve problemele de competitivitate prin devalorizarea monedei proprii ceea ce nu s-a putut în zona euro.

  Radu Crăciun, economistul-şef al BCR, a povestit chiar un episod interesant întâmplat cu un mare oficial BCE: Unul dintre părinţii zonei euro a spus la un eveniment, euro a fost un experiment. Am fost stupefiat.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top