• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • bcrrc

  Imaginea României nu va avea de suferit în lipsa unui acord cu Fondul Monetar Internaţional, precizează economistul-şef al BCR iar un deficit bugetar de 2,5% din PIB poate fi acceptat dacă banii din împrumuturi vor fi folosiţi pentru investiţii  a declarat, joi, economistul şef al BCR, Radu Crăciun.

  „Chiar şi fără Fond, imaginea României va rămâne foarte bună, dar nici nu trebuie să ne facem un titlu de mândrie că ne împrumutăm foarte mult. Şi un deficit de 2,5% din PIB ar fi OK, dar cu condiţia să fie folosit la finanţarea dezvoltării. În mod normal, o ţară aflată în situaţia României de acum nu va avea nevoie de un acord cu Fondul. Am semnat un acord pentru a avea credibilitate. Problema este că în momentul în care FMI va pleca, România va trebui să ia nişte decizii raţionale, optime, care să nu o ducă înapoi la un acord cu FMI. Trebuie să trecem în faza ţărilor normale, care să nu trebuie să mai fie controlate la batistuţă şi unghiuţe de către FMI’, a explicat Radu Crăciun.

  Acesta a spus, pe de altă parte, că situaţia actuală a economiei României nu-i permite o intrare în zona euro mai devreme de şase-şapte ani.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top