• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • city londraMarile bănci europene și americane care au operațiuni extinse în Marea Britanie se pregătesc de transferul a câteva mii de angajați în alte metropole din Uniunea Europeană, după ce britanicii au votat separarea de UE.

  De exemplu, Banca americană JPMorgan, care are 16.000 de angajați în Marea Britanie, a avertizat vineri că ar putea transfera locuri de muncă în afara țării.

  „Am putea fi nevoiți să facem unele modificări în structura entității noastre legale europene și să mutăm anumite locuri de muncă”, a informat conducerea băncii într-un document intern.

  Înainte de referendumul de joi, directorul general de la JP Morgan, Jamie Dimon, a declarat că între 1.000 și 4.000 de locuri de muncă ar putea fi transferate.

  Potrivit AFP, băncile ar putea alege Frankfurt, Paris sau Dublin pentru consolidarea operațiunilor europene.

  Potrivit unei estimări a firmei de consultanță PwC, Brexit ar putea duce la pierderea a 70.000 până la 100.000 de locuri de muncă în sectorul serviciilor financiare din Marea Britanie până în 2020.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top