• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Conferinta de presa a Fondului Monetar International. In imagine: Anca Paliu Dragu, asistent economic in cadrul Biroului Reprezentantei Permanente a FMI in Romania.

  Proiectul bugetului de stat pe 2016 va fi făcut public vineri seară, cel târziu sâmbătă dimineaţă, a anunţat, joi, după şedinţa Guvernului, ministrul Finanţelor Publice, Anca Dana Dragu Paliu. Ministrul a anunţat un deficit ESA de 2,95% şi o creştere economică de 4,1% pentru 2016, iar PIB estimat pentru 2016 va fi de 746,6 miliarde de lei.

  „Deficitul ESA pentru anul următor îl estimăm la 2,95 la sută din PIB, corespunzător unui deficit cash de 2,8 la sută din PIB şi un deficit structural de 2,73 la sută din PIB. Aceste cifre sunt calculate în contextul unui cadru macroeconomic pornind de la o creştere economică reală de 4,1 la sută a Produsului Intern Brut şi un PIB nominal de 746,6 miliarde lei”, a declarat ministrul Finaţelor Anca Dragu, la finalul şedinţei de guvern.

  Potrivit ministrului Finanţelor, vor fi păstrate majorările de salarii decise de Guvernul Ponta pentru angajaţii din sectorul public, care vor genera o creştere a ponderii cu cheltuielile salariale de la 7,3% din PIB în acest an la 7,7% în 2016, precizând că aceste creşteri salariale vor fi făcute într-o singura tranşă.

  „Pentru anul următor estimăm o creştere a veniturilor nominale cu 1,6 la sută. Proiecţia veniturilor bugetului general consolidat s-a realizat pe baza indicatorilor macroeconomici calculaţi de Comisia Naţională de Prognoză pe baza modelului macroeconomic pe care comisia îl foloseşte. La estimarea cheltuielilor s-au avut în vedere măsurile care au fost adoptate atât de către Parlament cât şi de Guvern în anul 2015 şi care au ca efect, în anul 2016, majorarea cheltuielilor bugetare cu circa 13 miliarde de lei”, a precizat Dragu.

  Ministrul Finanţelor a mai anunţat că valoarea investiţiilor va creşte în 2016 faţă de acest an cu aproximativ patru miliarde de lei. Paliu Dragu a precizat că proiectul de buget pe 2016 va fi postat pe site-ul ministerului vineri seară, cel târziu sâmbătă dimineaţă.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top