• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • r

  Criza din Rusia și Ucraina produce efecte și în sistemul bancar. Raiffeisen International este unul din grupurile bancare care resimt evenimentele din zonă, chiar dacă în ultimul an, profiturile rezultate au fost bunicele.
  Astfel, statul austriac a comunicat în martie Raiifeisen că nu va rambursa ajutorul de stat din cauza evenimentelor din Ucraina care sporesc riscul bancar. Rezultatul a fost că Raiffeisen caută un cumpărător pentru subsidiara din Ucraina care a făcut totuși un profit de circa 100 de milioane de euro anul trecut.
  Unul din planurile Raiffeisen International este cresterea plafonului de economii până în 2016, de la 450 de milioane de euro la 600 de milioane de euro.
  Acest lucru se va reflecta la nivelul întregului grup care se va reorganiza. O măsură ce a surprins a fost închiderea de la 1 iulie a Raiffeisen Investment, companie de consultanță în domeniul M&A, fuziune și achiziții.
  Se pare că este vorba de o întreagă strategie a băncilor austriece pe fondul evenimentelor din Ucraina, având în vedere că Erste Bank, care deţine BCR, a ieșit de pe piaţă din 2013, Raiffeisen vrea să vândă subsidiara iar Bank Austria caută cumpărător pentru Ukrotsbank, achiziţionată în 2008.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top