• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Horia Ciorcila Banca TransilvaniaCreșterea cursului francului elvețian cu aproape 60 de bani într-o singură zi a făcut victime aparent neașteptate. Pe lângă românii cu credite în franci elvețieni, creșterea abruptă a monedei elvețiene a tras în jos și acțiunile Băncii Transilvania, care începe deja să simtă presiunea pietrei de moară pe care o reprezintă Volksbank, cumpărată de curând de la acționarii austrieci.

  Prețul unei acțiuni TLV a scăzut cu 4,4% față de cotația de închidere a zilei de ieri, până la 1,9120 lei pe acțiune, după ce începuse ședința în apropierea nivelului de 2 lei pe acțiune.

  Influența evenimentelor din piața valutară asupra acțiunilor Băncii Transilvania este destul de evidentă, având în vedere faptul că toate celelalte acțiuni importante tranzacționate la Bursa de la București sunt pe plus sau, în cel mai rău caz, în scădere cu 0,5 – 1%. Cealaltă bancă mare listată la BVB, BRD – Groupe Societe Generale, era în același moment la +0,06% față de finalul zilei de ieri, nefiind apăsată de povara creditelor în CHF.

  Deocamdată nu se știe cum va aborda Banca Transilvania problema creditelor în franci elvețieni, însă e clar că moștenirea lăsată de Volksbank va fi una mai proastă decât la momentul tranzacției, motiv pentru care și investitorii de la Bursă au așteptări negative.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Efectul Volksbank: acțiunile Băncii Transilvania, ÎN PICAJ după creșterea francului

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top