• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Franc elvetian

  Banca Naţională a Elveţiei (BNS) a adoptat o măsură excepţională în încercarea de a evita o altă apreciere a francului luând decizia de a impune dobânzi negative de 0,25% pentru depozitele constituite de băncile comerciale la banca centrală, transmite AFP.

  Această dobândă, care va intra în vigoare din 22 ianuarie 2015, se va aplica depozitelor la vedere cu o valoare de peste 10 milioane de franci elveţieni. BNS a precizat că obiectivul este să ducă dobânda Libor la trei luni, pe care Elveţia o utilizează la stabilirea dobânzilor pentru ipoteci şi conturi de economii, în teritoriul negativ.

  ‘Introducerea unei dobânzi negative face mai puţin atractive plasamentele în franci elveţieni şi, de aceea, sprijină cursul minim de schimb’, a explicat BNS, într-un comunicat.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top