• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Interes general

  Emisiunea Interes general de la TVR a fost dedicată ieri crizei francului eleveţian.

  De remarcat este faptul că deşi au fost prezente câteva din părţile implicate,  în final au lipsit actorii principali: CLIENŢII ŞI BĂNCILE COMERCIALE.

  Niciun reprezentant al băncilor care au dat credite în CHF nu a fost prezent, la fel ca şi în perioada de până acum. Steven Van Groningen, şeful Patronatului Bancar a fost anunţat ca participant dar nu a venit.

  Cum  a observat avocatul Gheorghe Piperea, rolul de pavăză pentru bănci a fost luat de BNR care ocupă de o lună de zile spaţiul mediatic.

  Adrian Vasilescu, consilierul lui Mugur Isărescu a vorbit despre rolul BNR în stabilitatea sistemului financiar, încercând să ducă discuţia în zone savante. Pe scurt, BNR îşi legitimează prezenţa accentuată în criza francului şi toate întârzierile pe care le provoacă iniţiativelor legislative prin rolul de jandarm al stabilităţii sistemului financiar. Pe scurt, de avocat al băncilor, pentru că şi clienţii fac parte din sistemul financiar.

  Ana Birchall a pledat pentru proiectele sale de lege pe care le susţine  legea insolvenţei persoanelor fizice şi legea conversiei. Ambele sunt în stand-by la Camera Deputaţilor.

  Avocatul Gheorghe Piperea a venit mai târziu, direct de la un proces şi a exprimat acelaşi punct de vedere enunţat şi pe reţelele de socializare, conferinţe şi interviuri. „Nu avem de ce să plătim toţi pentru un act delict. Sunt 11 bănci care au dat aceste credite, ele trebuie sancţionate, a spus Piperea.

  Emisiunea a conţinut şi o extragere de bonuri fiscale, cu premii de 500 de lei dar şi cu scrisori a căror citire de către moderatorul Sorin Burtea venea exact atunci când se putea spune lucruri prea incomode.

   

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  2 Responses to Emisiune CHF la TVR, fără CLIENŢI ŞI BĂNCI. Participanţi: Vasilescu, Piperea, Birchall

  1. Motroc spune:

   Cum sa apere BNR pe Romanii de rand cand in toate structurile bancilor care jupoaie ROMANII de vii sunt copii crescuti de mugur isarescu care-l intretin acum ei pe el si acolitii lui ca sa-i apere copilasii!!! Ex. Bancpost unde presedinte consiliu de administratie este fostul vicegunernator al Romaniei in perioada 1998 – 2004..Dl Mihai Bogza!!!!!!

   Mihai Bogza – Presedinte Consiliu de Administratie
   Domnul Mihai Bogza este Presedintele Consiliului de Administratie al Bancpost incepand din mai 2005. In perioada 2009-2011 a fost, de asemenea, Presedinte Executiv al Bancpost. Intre anii 1998-2004 domnul Bogza a detinut functia de Viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei pe probleme de coordonare a activitatilor de reglementare, autorizare si supraveghere prudentiala, fiind implicat direct in procesul de restructurare a sectorului bancar derulat in perioada 1999-2000. De la finele anului 1998 si pana in iunie 2003, domnul Bogza a fost Presedintele Consiliului de Administratie al Fondului de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar. Anterior, a fost Presedinte al Consiliului de Administratie si Presedinte Executiv al Bancii de Export-Import a Romaniei (EXIMBANK), Director General Adjunct al Pater Bank si Director General in cadrul Ministerului Finantelor, asigurand conducerea Directiei Generale a Relatiilor Financiare cu Organismele Internationale. Dl. Mihai Bogza este membru al Consiliilor de Administratie ale TransFonD si Consiliului Investitorilor Straini, precum si membru al Consiliului Consultativ al Institutului Bancar Roman. Dl. Mihai Bogza este doctor in stiinte economice.

   • Malv spune:

    Realizezi ca ce spui tu nu are nicio legatura cu criza francul elvetian?? Lasa conspiratiile sa ramana in filme si tu revino pe terra! Avem probleme reale aici.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top