• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • MFPUn număr de 3.425 de persoane fizice au cumpărat titluri de stat în cadrul programului Fidelis Centenar, în primele două zile de la lansare, triplu față de anul trecut, fiind subscrise peste 108 milioane de lei, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor Publice (MFP).

  În doar două zile de la lansare, MFP a ajuns la un număr record de cumpărători de titluri de stat, aproape triplu față de anul trecut. Rezultatele primelor două zile de la lansarea emisiunii de titluri de stat pentru populație arată o subscriere de 108,8 milioane de lei, cu aproape 9% mai mult față de suma totală anunțată inițial pentru această ofertă. Numărul cumpărătorilor a ajuns ieri, la finalul zilei de subscriere, la 3.425 de persoane fizice, de aproape trei ori mai mult față de numărul total înregistrat anul trecut (1.236 de persoane fizice în 2015)’, se arată în comunicat.

  Potrivit acestuia, luni, când s-a dat startul vânzării de titluri de stat, 655 de investitori au subscris titluri în valoare de 32,7 milioane de lei.

  „Succesul impresionant stă în primul rând în numărul mare de persoane fizice care au cumpărat titluri de stat. Ținta anunțată, de 100 de milioane de lei, va fi suplimentată în funcție de nivelul cererii. Cel mai important este să răsplătim încrederea investitorilor persoane fizice în statul român”, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu conform Agerpres.

  Oferta se derulează în perioada 11-29 iulie, dobânda fiind de 2,15% pe an. Titlurile au scadența în 2018, valoarea nominală fiind de 100 de lei. O singură persoană poate achiziționa cel mult 1.000 de titluri, adică o valoare maximă de 100.000 de lei.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top