• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • treichl

  Andreas Treichl, CEO al Erste Group, acţionar majoritar BCR, a explicat că rezultataele grupului au fost influenţate de situaţia din România şi Ungaria.

  „Rezultatul net raportat pentru anul trecut a fost influentat de doi factori: costurile de risc din Romania si imprumuturile in valuta din Ungaria. Am solutionat aceste aspecte in ambele tari”, a explicat Andreas Treichl, CEO al Erste Group.

  Rata creditelor neperformante a scăzut în 2014, la 8,5% (2013: 9,6%), după vânzărea creditelor neperformante din România.

  „Operatiunile celorlalte subsidiare au evoluat foarte bine tinand cont de contextul dificil. Pentru prima data dupa anul 2011, am inregistrat o crestere semnificativa a creditarii, de un miliard de euro, si, in acelasi timp, calitatea portofoliului de credite s-a imbunatatit. Avand in vedere pozitia solida a capitalului si a lichiditatii, anticipam continuarea acestei tendinte in 2015”, a adaugat Treichl. „Revenirea pe profit in ultimul trimestru din 2014 demonstreaza ca masurile luate la jumatatea anului 2014 au fost dure, dar corecte”.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top