• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • OTP Bank România va cumpăra Banca Românească de la grupul Banca Națională a Greciei (NBG).

  Finalizarea tranzacției ar urma să aibă loc la începutul anului viitor.

  Tranzacția implică acțiunile Băncii Românești (BROM) deținute de Banca Națională a Greciei, precum și achiziția portofoliului suplimentar din România aparținând altor subsidiare ale acesteia.

  „Clienții Băncii Românești nu sunt afectați în niciun fel de această tranzacție. În momentul de față, condițiile contractuale rămân neschimbate. OTP Bank România dorește să pună și la dispoziția clienților Banca Românească oferta din cadrul programului de conversie a creditelor în CHF. Încheierea financiară a tranzacției va avea loc la începutul anului 2018. OTP Bank România și Banca Românească vor face tot posibilul pentru a asigura o integrare lină”, menționează OPT Bank România.

  Conform bilanțului total de la finalul anului 2016, Banca Românească este a 14-a cea mai mare bancă din România, cu o cotă de piață de aproximativ 1,62%, cu activitate atât în sectorul de retail, cât și corporate.

  La sfârșitul anului trecut, bilanțul total al Băncii Românești, împreună cu alte active, atingea 1,57 miliarde de euro, cu valoarea brută a împrumuturilor restante de 1,148 miliarde de euro și capitaluri proprii de 145 milioane euro.

  OTP Bank România este subsidiară a OTP Bank, membru al celui mai mare grup bancar din Europa Centrală și de Est.

  Ultima achiziție a unei instituții financiare realizată de OTP Bank în România a fost în 2014, prin Millennium Bank.

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top