• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • prima-casaOrdonanța care prevede scutirea de impozit pentru debitorii care apelează la darea în plată a fost publicata în Monitorul Oficial.

  Persoanele care se încadrează în prevederile Legii dării în plată și optează pentru predarea casei la banca în schimbul ștergerii datoriei nu vor mai fi obligați să suporte și impozitul aferent transferului de proprietate.

  Scutirea se acordă o singură dată, cu ocazia primei proceduri de dare în plată aplicată de persoana fizica. În plus, se aplică și celor care au fost executați silit și au rămas cu restanțe la stat în contul respectivului impozit. Cei care au plătit deja, vor avea posibilitatea să recupereze suma respectivă.

  Pentru aplicarea scutirii, se înființează un Registru notarial unde sunt trecute situațiile de dare în plată. Debitorul va trebui să ceară de la notariat un certificat din care să rezulte că nu a mai folosit această procedură înainte.

  În prezent, impozitul pe transferul de proprietate ajunge până la 3% din valoarea tranzacției.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top