• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • card pos

  650 de mii de bugetari vor avea mai mulâi bani pe card de la 1 august. Este vorba de creşteri salariale ce vor avea un impact de 870 de milioane asupra bugetului pentru anul acesta şi de 2,6 miliarde lei pentru anul următor.Ministrul Muncii, Dragoş Pâslaru, a declarat în luna iunie că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice elimină inechităţile din sistemul salarizării bugetarilor, prevederile acesteia aplicându-se în două etape, astfel încât o parte dintre acestea intră în vigoare la 1 august 2016, urmând ca întreaga grilă de salarizare să fie aplicată din decembrie 2017.

  Salariile cresc pentru 163.000 de persoane din sistemul sanitar, acest sector fiind declarat de Guvern prioritar în momentul elaborării şi adoptării ordonanţei.

  Pâslaru a explicat că s-a observat faptul că mii de cadre părăsesc ţara din cauza veniturilor scăzute, motiv pentru care Guvernul a egalizat salariile persoanelor încadrate pe aceeaşi funcţie şi a acordat un bonus de merit pentru cei care au o activitate deosebită conform Mediafax.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Mai mulţi BANI pe card pentru bugetari în 2016. Primele măriri de la 1 august

  1. geo spune:

   Nu toate categoriile de bugetari sunt incluse in noua grila de salarizare. Cum era de asteptat, unii au fost uitati ca de fiecare data: contabilul, referentul, secretarul, curierul, muncitorii, adica administrativul, TESA. Fraierii care vin si muncesc doar pt. salariul de pe card (adica nimeni nu le baga in buzunar 10 lei ca celor din sanatate). Ei nu sunt salariati in sistemul sanitar pentru ca nu primesc spaga, deci nu merita nici salariul marit.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top