• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Poziția de viceguvernator al Băncii Naționale a României va fi ocupată, cel mai probabil de fostul ministru al Sănătății, liberalul Eugen Nicolăescu, după ce el a fost audiat și avizat de către comisiile de Buget Finanțe din cele două camere ale Parlamentului.

  Liberalul ar urma să-l înlocuiască pe Bogdan Olteanu, care a demisionat anul trecut fiind implicat într-un dosar de corupție.

  „Simplul raport pe care BNR îl prezintă Parlamentului este insuficient. Un raport trimestrial ar putea să ne arate dacă există lucruri de îndreptat în legislație. În al doilea rând, Parlamentul va fi informat în legătură cu evoluțiile din piață. Și, cel mai important, guvernanța băncii centrale va deveni vizibilă. Cred că BNR va trebui să preia cât mai repede și cât mai mult bunele practici ale instituțiilor europene. Ar trebui explicate mai clar deciziile luate de BNR”, a declarat Nicolăescu, în fața parlamentarilor, potrivit profit.ro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top