• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 •  

  euros-loads-of-money

  Europa s-ar putea confrunta cu stagnare economică şi dobânzi aproape de nivelul zero timp de cel puţin 10 ani, similar cu situaţia Japoniei din anii ’90, ceea ce va pune presiune pe veniturile băncilor şi va conduce la creşterea creditelor neperformante, potrivit unei analize a băncii Berenberg.

  „Problemele sistemului bancar european sunt nerezolvate şi vor rămâne aşa până când vor fi tratate pierderile operaţiunilor de creditare. Europa se află în urma Japoniei cu 10-15 ani, traversând o recesiune a activelor la sfârşitul unui ciclu al datoriilor de 60-70 de ani”, se arată într-un studiu realizat de Nick Anderson, James Chappell şi Eoin Mullany, analişti la banca germană Berenberg, relateazăBloomberg.

  Problemele economice şi financiare ale Europei îşi au originea, ca şi în cazul Japoniei, în tendinţe demografice puternice, precum îmbătrânirea populaţiei şi creşterea populaţiei inactive în raport cu cea activă, potrivit studiului.

  Politicile monetare relaxate din Europa ar putea continua în următorii 10-15 ani, cu rate scăzute ale dobânzilor şi o abundenţă de lichidităţi care afectează profitabilitatea şi calitatea activelor băncilor, în condiţiile în care instituţiile financiare trebuie să îşi restrângă în continuare portofoliile.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top