• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • executare silitaParlamentul dezbate în aceste zile o propunere legislativă potrivit căreia titlurile executorii, altele decât hotărârile judecătorești, nu vor mai putea fi executate silit decât după învestirea lor cu formulă executorie de către o instanță.

  Proiectul de lege, inițiat de 17 deputați PSD, 2 deputați PC-PLR și un senator PSD, conține mai multe modificări la Codul de Procedură Civilă, printre ele aflându-se și o serie de modificări referitoare la executarea silită.

  Astfel, articolul 6401, nou introdus, prevede la alineatul 1 că titlurile executorii, altele decât hotărârile judecătorești, pot fi puse în executare numai dacă sunt învestite cu formulă executorie. Instanța competentă ar fi cea din cirsumscripția în care creditorul are sediul sau domiciliul, iar învestirea cu formulă executorie nu ar putea fi atacată.

  În categoria titlurilor executorii, altele decât hotărârile judecătorești se încadrează și contractele de credit bancar, precum și cele de leasing.

  Pe de altă parte, după învestirea cu formulă executorie, încuviințarea executării silite nu ar mai fi dată de instanța de executare, ci de executorul judecătoresc, în termen de 3 zile de la cererea creditorului. Această prevedere este una controversată, ea fiind introdusă și în perioada guvernării Tăriceanu. Atunci, trecerea încuviințării executării silite în sarcina judecătorilor a fost declarată neconstituțională de către Curtea Constituțională. Proiectul de lege a fost aprobat deja de Senat pe 17 septembrie și se află în prezent în dezbaterea Camerei Deputaților.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  7 Responses to Executările silite ale băncilor, doar după trecerea prin instanță

  1. 770447 273222whoah this weblog is magnificent i really like studying your posts. 656201

  2. Hi! I’m just wondering if there is an age limit?

  3. Hello. splendid job. I did not anticipate this. This is a great story. Thanks!

  4. Worth it to read. I truly loved visiting your internet site. Thanks.

  5. 28808 41001As I web site possessor I believe the content matter here is rattling magnificent , appreciate it for your hard work. You should keep it up forever! Best of luck. 745699

  6. Impress, what follows is a exceptional piece of formulate which has been see throughout prolonged number of years. Make equally check out a few page.

  7. […] Zilele astea, Parlamentul dezbate o propunere legislativă, inițiată de 17 deputați PSD, 2 deputați PC-PLR și un senator PSD, care conține mai multe modificări la Codul de Procedură Civilă, printre ele aflându-se și o serie de modificări referitoare la executarea silită, potrivit cărora titlurile executorii, altele decât hotărârile judecătorești, nu vor mai putea fi executate silit decât după învestirea lor cu formulă executorie de către o instanță, informează paginadebănci.ro. […]

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top