• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Traian HalalaiEximBank va oferi un plafon de garantare de 44 de milioane de euro pentru băncile ce vor să ofere credite pentru IMM-uri.
  Orice bancă comercială poate încheia un acord de plafon cu EximBank în cadrul căruia îî va fi pusă la dispoziție o sumă în limita căreia EximBank va emite garanții de stat pentru creditele de investiții și/sau pentru activitatea curentă acordate IMM-urilor de banca parteneră, conform profit.ro.

  “EximBank continuă să acționeze pentru crearea unui context propice dezvoltării businessului local și lansează această facilitate cu efecte favorabile tuturor părților implicate într-un acord de finanțare. Accesul la facilitățile unei garanții de stat susține IMM-urile în procesul de  obținere a finanțărior  de care au atâta nevoie pentru a se dezvolta, a inova sau a crea noi locuri de muncă, iar, pe de altă parte, permite băncilor partenere să accelereze creditarea, având consistent acoperit riscul asociat creditelor acordate. Garanțiile pe care statul român le pune la dispoziția companiilor prin intermediul EximBank reprezintă o resursă extraordinară și accesibilă pe care, încurajăm atât firmele mici și mijlocii, cât mai ales băncile comerciale, să o exploateze mai mult”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to EximBank pune la bătaie peste 44 de milioane de euro pentru băncile ce vor să crediteze IMM-urile

  1. abas spune:

   „Traian Halalai lucrează în sistemul bancar din 1995 şi şi-a început cariera ca dealer pentru Bancorex .. între care se află o gaură de 18 milioane de dolari făcută Bancorex între anii 1994-1996 .. Pierderile Bancorex datorate creditelor nerambursate sau ilegale, s-au ridicat la suma de 1,8 miliarde de dolari”
   Pe vremuri am lucrat cu BRCE, acuma vad Banca de stat pentru comerț exterior, Eximbank, completează gama de garanții necesare de către companiile care doresc să obțină credite. Companiile romanesti pot transforma garanțiile din EXIMBANK în gaj pentru creditele acordate de bănci, în scopul de a stimula rata de expansiune a afacerilor. Dar „EximBank va oferi un plafon de garantare de 44 de milioane de euro pentru băncile ce vor să ofere credite pentru IMM-uri” suna altfel.
   Adica dau scrisoare de garantie IMM-ului si dau si unei banci bani ca sa-l imprumute pe IMM-ul respectiv. Si asta nu este conflict de interese sau cel putin ceva ilegal?

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top