• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • vangroningen

  Expunerea directă a băncilor străine pe economia românească a scăzut cu 10,5% într-o perioadă de 12 luni încheiată în septembrie 2014, de la 44,24 miliarde de dolari la 39,58 miliarde de dolari, potrivit datelor Iniţiativei de la Viena.

  În trimestrul al treilea raportat la trimestrul anterior, expunerea băncilor străine a scăzut cu 898 milioane de dolari, după un declin de 488 milioane în precedentele trei luni.

  Expunerile băncilor au scăzut într-un ritm mai accelerat în primul trimestru al anului, declinul consemnat fiind de 1,73 miliarde de dolari, peste reducerea de 1,54 miliarde de dolari din ultimele trei luni ale anului 2013.

  Datele, bazate pe informaţiile Băncii pentru Reglemente Internaţionale, se referă la activele din economie finanţate extern, inclusiv împrumuturi ale băncilor străine către companii, bănci şi instituţii de stat, obligaţiuni şi finanţarea subsidiarelor locale ale instituţiilor financiare străine.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top