• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • InsolventaGuvernul a avizat favorabil în ședința de ieri proiectul de lege privind insolvența persoanelor fizice propus de deputata PSD Ana Birchall și sprijinit de mai mulți deputați și senatori ai coaliției de guvernare.

  Proiectul a fost inclus și pe ordinea de zi a plenului Senatului de ieri, însă nu a fost dezbătut. Senatul este prima cameră sesizată, Camera Deputaților fiind camera decizională pentru acest proiect de lege. Anterior avizului favorabil primit de la Guvern, proiectul legislativ primise raport favorabil, fără amendamente, de la Comisia Juridică și avize favorabile de la Comisia de Buget-Finanțe și de la cea pentru Drepturile Omului, Culte și Minorități. Este de așteptat, în aceste condiții, ca și în plen să fie acordat un vot favorabil.

  Proiectul, la fel ca și celelalte care se referă la falimentul personal, a fost criticat de reprezentanții băncilor, care au susținut că vor suferi pierderi considerabile într-o astfel de situație.

  Potrivit propunerii legislative, debitorii care nu își vor mai putea achita datoriile la timp, sau creditorii lor cu creanțe ce depășesc 25.000 de lei, vor putea cere intrarea în procedura de insolvență, aceasta presupunând între altele realizarea unui plan de rambursare a datoriilor care nu se va putea întinde pe mai mult de cinci ani. Dacă acest plan nu va putea fi întocmit, se va proceda la lichidarea bunurilor debitorului. După finalizarea procedurii de insolvență sau de lichidare, datoriile rămase neachitate vor fi anulate.

  Există și mai multe restricții și condiționalități prevăzute de proiectul de lege. Astfel, nu pot cere insolvența cei care funcționează ca persoane fizice autorizate, iar încercările de a sustrage active sau venituri de la procedură pot duce și la sancționarea cu amendă sau închisoare.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  7 Responses to Cu ce îi ajută pe datornici legea falimentului personal

  1. Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

  2. It seems that everyone these days in Saskatchewan’s capital is so busy with life, family, work and a million other commitments. When a need arises for a product or service and you can’t think who to contact where do you turn? Perhaps the business you select randomly yourself or find in other ways lets you down and does a bad job….living in Regina can present it’s challenges ….with new businesses springing up all the time and existing businesses getting busier standards can suffer.

  3. Hello, I’m doing associated with your post i have few inquiries to you. Where do you find informations to your writing? In papers, maybe in rags or books, or perhaps randomly online? Please respond :).

  4. Please forgive my English.Hello, you used to write magnificent, but the last several posts have been kinda boring. I miss your tremendous writings. Past several posts are just a bit out of track! come on!

  5. Couponrani spune:

   Wonderful, this may be a fine little post which i’ve bump into when endless very long. Actually do as well make a trip to my personal web page.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top