• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • yellenFED, banca centrală din Statele Unite nu va crește dobânzile mai devreme de luna iunie, iar ritmul de creștere va fi mult mai lent decât cel estimat în decembrie, din cauza semnalelor proaste cu privire la evoluția economiei. Cu toate acestea, Rezerva Federală a SUA a renunţat la termenul de „răbdare” cu privire la momentul majorării dobânzilor, potrivit MarketWatch.

  Conducerea FED a remarcat o îmbunătăţire a situaţiei pe piaţa muncii și s-a declarat optimistă cu privire la revenirea inflaţia la ţinta instituţiei, de 2%, pe termen mediu, însă s-a arătat nemulțumită de faptul că avansul PIB pare să fi încetinit.

  Oficialii Fed estimează că dobânda de politică monetară, aproape de nivelul zero acum, va ajunge la 0,625% până la sfârşitul anului 2015, în loc de nivelul de 1,125% prognozat în decembrie. Pentru anul 2016, estimările sunt de 1,875%, în loc de 2,5%, iar pe termen lung se aşteaptă ca dobânda de politică monetară să ajungă la 3,75%, nivel anterior crizei.

  Rezerva Federală estimează o creştere economică de 2,3%-2,7% în 2015, sub intervalul prognozat anterior, de 2,5%-3%. Pentru 2016 şi 2017, FED nu se aşteaptă la un avans economic mai mare de 2,7%, chiar dacă anticipează că rata şomajului va scădea de la nivelul actual de 5,5% până la 4,8%.

  În urma informaţiilor, bursa de pe Wall Street a trecut pe creştere. Indicele Dow Jones este în urcare cu 0,83%, S&P 500 cu 0,83%, iar Nasdaq Composite cu 0,64%. Rămâne de văzut, în cursul zilei de joi, cum va evolua dolarul pe piețele inernaționale, mai ales față de euro, cu care a ajuns aproape la același nivel.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  2 Responses to FED nu va crește dobânda până în iunie

  1. […] a anunțat, săptămâna trecută, că vor urma creșteri ale dobânzii de politică monetară, însă nu mai […]

  2. […] a anunțat, săptămâna trecută, că vor urma creșteri ale dobânzii de politică monetară, însă nu mai […]

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top