• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • mf

  Ministerul de Finanţe anunţă, printr-un comunicat, că, în 2016, valorile impozabile, impozitele și taxele locale stabilite în sume fixe, precum și amenzile vor fi indexate cu rata inflației din ultimii 3 ani, însemnând 6,46%. Prevederea a fost inclusă în proiectul Codului Fiscal. În acelaşi proiect se arată că impozitele pentru case vor avea cote între 0,08% şi 0,2%, în funcţie de decizia autorităţilor locale. În prezent, cota este de 0,1%, ceea ce va însemna că impozitele pentru case ar putea fi dublate dacă primăriile decid acest lucru. Impozitele decise de primării vor fi indexate cu 6,46%.

  Tot în proiect, se prevede posibilitatea ca primăriile să dubleze impozitul pe terenurile intravilane. În cazul maşinilor, nu este prevăzută nicio modificare.

  Potrivit comunicatului Ministerului de Finanţe, proiectul Codului fiscal arată că valorile impozabile, impozitele și taxele locale stabilite în sume fixe, precum și amenzile se indexează cu rata inflației pentru cei 3 ani de la ultima indexare, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 1309/2012 privind nivelurile pentru valorile impozabile, impozitele și taxele locale și alte taxe asimilate acestora, precum și amenzile aplicabile începând cu anul 2013, conform capital.ro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top