• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • mf

  Ministerul Finanţelor a comunicat luni că a decis să nu mai preia în Codul Fiscal propunerea de creştere a impozitului pentru locuinţe datorat de populaţie, după ce MEDIAFAX a prezentat în aceeaşi zi varianta actualizată a Codului Fiscal, datată vineri, 13 martie, care prevede majorarea impozitului.

  Ministerul susţine că a hotărât să nu introducă în Codul Fiscal creşterea impozitului ca urmare a consultărilor din dezbaterile publice, fără să precizeze când au avut loc aceste consultări, în condiiţiile în care noua formă a Codului Fiscal a fost finalizată vineri.

  În expunerea de motive la varianta actualizată a Codului Fiscal, datată de Ministerul Finanţelor 13 martie, la capitolul Indexarea impozitelor şi taxelor locale se spune: „Se propune ca, impozitele şi taxele locale să se indexeaze, anual, de către consiliile locale, ţinînd cont de evoluţia ratei inflaţiei de la ultima indexare, comunicată pe site-ul oficial al Ministerului Finanţelor Publice şi al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, până la data de 30 aprilie a anului anterior celui pentru care se aplică indexarea. Având în vedere că de la ultima indexare au trecut 3 ani şi rata de inflaţie a crescut cu 6,46% , în proiect au fost indexate toate impozitele şi taxele locale în suma fixă, inclusiv nivelul amenzilor”. Detalii aici.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top