• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • ionut-dumitru

  Dezbaterea de la BNR pe tema zonei euro s-a dovedit a fi un prilej pentru oamenii de finanţe de a-şi exprima îngrijorarea că o aderare grăbităa României la zona euro ar putea aduce deservicii.

  „Anul 2019 era un obiectiv foarte ambiţios, fără îndoială, el a fost însă un obiectiv pur şi simplu lansat, dar fără a avea o agendă de parcurs. Ca să fie fezabil acel 2019 trebuia să venim urgent cu o agendă de reforme structurale pe care trebuie s-o implementăm, care să ne ducă la o convergenţă reală sănătoasă, sustenabilă pe termen lung şi să ne menţinem în acelaşi timp echilibrele macroeconomice, adică noi putem avea o convergenţă reală, deci cu creştere economică mai mare decât anticipăm printr-o stimulare fiscală, dar care dacă produce dezechilibre, n-am făcut nimic”, a declarat joi Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal şi economist-şef Raiffeisen la dezbaterea organizată de BNR.

  Florin Cîţu, fost trezoriei ING şi specialist în finanţe, a apreciat că numai după 2020 putem vorbi de aderare la euro.

  Economistul-şef al BCR, Radu Crăciun, a pus sub semnul întrebării un demers de aderare făcut după ureche.

  „Dar o integrare monetară pripită, aşa cum a dovedit-o crearea zonei euro, fără nişte minime fundamente economice de competitivitate, politice duce într-o înfundătură. Din punctul nostru de vedere, cred că ar trebui să fim foarte atenţi ce ne dorim, pentru că s-ar putea să se întâmple”, a menţionat Radu Crăciun.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top