• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • fitchAgenţia de rating Fitch a confirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României pe termen lung, în valută, la BBB- şi în moneda locală la BBB, menţinând astfel rating-ul ţării noastre în categoria investment grade, se arată într-un comunicat al ministrului delegat pentru Buget, Darius Bogdan Vâlcov.

  Plafonul de ţară a fost confirmat la nivelul BBB+, Fitch reconfirmând totodată perspectiva stabilă a rating-ului datoriei guvernamentale a României.

  Potrivit analiştilor Fitch, menţinerea rating-ului României se datorează în primul rând aşteptărilor că ţara noastră îşi va menţine ţinta de deficit bugetar pentru anul 2014 de 2,2 % şi va continua consolidarea fiscală în scopul atingerii obiectivului pe termen mediu privind deficitul structural de 1% din PIB, iar o posibilă neîndeplinire a acestui obiectiv încă din anul 2015 nu va afecta ratingul României. Deşi Fitch a revizuit în scădere creşterea economică pentru 2014 la 2,2% de la 2,8%, pe fondul rezultatelor sub aşteptări din prima jumătate a anului, totuşi prognozează o accelerare în perioada 2015-2016, la un nivel de 3% anual, în medie, inclusiv pe fondul reluării investiţiilor. Sursa: economica.net

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top