• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • florin-cituSolicitarea Fondului Monetar Internaţional (FMI) ca deficitul bugetar pe cash să fie de 0,9% în 2015 este o schimbare de paradigmă pentru creditorii internaţionali şi pare mai degrabă un joc politic, este de părere analistul economic Florin Cîţu, citat de zf.ro.

  „Această solicitare pare o schimbare de paradigmă pentru FMI şi creditorii internaţionali, având în vedere că toată lumea la nivel european a început să spună că austeritatea nu funcţionează. Personal, consider că este o idee bună un deficit mai mic, dar nu este o propunere tipică pentru FMI”, a declarat pentru ZF Florin Cîţu.

  Pretenţia FMI legată de deficitul bugetar al României vine într-un context în care pactul de consolidare fiscală obligă România la un deficit de 1,4% pentru 2015, iar guvernul intrase in negocieri cu intenţia de a majora deficitul permis la 2%.

  „Nu m-ar mira să fie un joc politic făcut de FMI, pentru că FMI în ultima perioadă a făcut astfel de jocuri politice, dar solicitarea unui deficit de 0,9% nu este credibilă”, a mai spus Cîţu.

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Florin Cîţu: Deficitul de 0,9% cerut de FMI pare un joc politic

  1. Caliu spune:

   Este neortodox ca Fmi se implica in viata politica pentru discreditatea guvernului,la indicatiite televizate si pretioase a le,inca ,sefului de la cotroceni

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top