• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Floringeorgescu1054209001Prim-viceguvernatorul Băncii Naționale a României, Florin Georgescu, consideră că instabilitatea legislativă ar putea contribui la creștere rate de neperformanță în sistemul bancar.

  Oficialul BNR s-a referit și la Legea dării în plată, despre care spune că va duce la creșterea necesarului de capital al băncilor.

  „Măsurile pe care le-a luat BNR pentru ca băncile să își reflecte în contabilitate, în rezultatele financiare și în structura portofoliului în mod corect efectele acestei legi se referă la monitorizarea aplicării corecte a regulamentului European 575/2013, care obligă la calcularea de capital suplimentar, cerințe de capital suplimentare pentru riscul de credit, riscul de contrapartidă, riscul ca debitorul, beneficiind de această lege, să nu-și ramburseze integral obligațiile contractate. Astfel, se schimbă statutul expunerii către debitorii din această zonă, de credite imobiliare, și se cere băncii mai mult capital pentru că s-a expus către un debitor care poate beneficia de această lege specială. Această situație este numai că a apărut legea în Monitorul Oficial”, a spus Georgescu.

  Eugen Rădulescu, directorul Direcției de Stabilitate Financiară din cadrul BNR,  a spus că circa 4.000 de persoane au apelat la prevederile Legii dării în plată până în acest moment. Banca centrală a reacționat atunci, afirmând că declarația lui Rădulescu a fost făcută în nume personal și nu implică BNR.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top