• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • dlr

  Potenţialul de creştere al economiei mondiale a primit o lovitură grea în timpul crizei financiare din 2007-2009 şi este probabil să se menţină la un nivel scăzut în anii următori, ceea de va face şi ca dobânzile să rămână scăzute, potrivit unei analize a FMI publicate marţi, citate de CNBC.

  În ţările dezvoltate, acest potenţial de creştere economică era în scădere chiar şi înainte de criza financiară, din cauza îmbătrînirii populaţiei şi a scăderii inovaţiilor tehnologice.

  Declinul investiţiilor private şi a creării de locuri de muncă a redus potenţialul anual de creştere în ţările dezvoltate la 1,3% în perioada 2008-2014, cu 0,5 puncte procentuale sub nivelul anterior crizei.

  Potenţialul de creştere se referă la cât de rapid poate fi ritmul de creştere economică fără să se înregistreze probleme inflaţioniste.

  Analiza FMI, parte a raportului bianual World Economic Outlook, poate reprezenta cadrul de discuţii privind stimularea creşterii economice, la reuniunea de primăvară a FMI şi Băncii Mondiale, de săptămâna viitoare, care va avea loc la Washington. În cadrul reuniunii vor fi prezentate noile estimări economice ale FMI.

  În următorii cinci ani, potenţialul anual de creştere economică în ţările dezvoltate poate urca până la 1,6%, sub ritmul anterior crizei, făcând dificilă, din acest motiv, reducerea datoriilor publice şi private ridicate, potrivit FMI.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top