• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • bce

  Banca Centrală Europeană ar trebui să se asigure că va împărți riscurile cu statele membre în urma adoptării unor măsuri de relaxare cantitativă (QE), a afirmat luni directorul general al Fondului Monetar Internațional (FMI), Christine Lagarde, transmite Reuters.

  Analiștii susțin că experții Băncii Centrale Europene au elaborat mai multe scenarii privind achiziționarea de obligațiuni suverane ale statelor din zona euro, în valoare de până la 500 de miliarde de euro, iar la ședința de politică monetară de joi BCE ar urma să anunțe măsuri de relaxare cantitativă pentru a preveni deflația.

  ‘Cu cât sunt mai eficiente, cu atât este mai bine să fie împărțite riscurile’, a afirmat Christine Lagarde la o conferință de presă, când a fost întrebată de ideea de a face responsabile băncile centrale naționale pentru obligațiunile achiziționate.

  BCE trebuie să analizeze cu atenție riscurile legate de deflație și să nu aștepte prea mult până la adoptarea unor măsuri, a declarat săptămâna trecută Ewald Nowotny, membru în Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top