• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • euros-loads-of-money

  FMI cere Bulgariei să îmbunătăţească supravegherea în sectorul bancar, notând în concluziile unei vizite de evaluare în această ţară că prăbuşirea Corporate Commercial Bank (KTB), anul trecut, şi înrăutăţirea balanţei fiscale au pus în pericol stabilitatea macroeconomică şi financiară a ţării.

  În concluziile FMI se arată că în pofida mediului economic dificil, Bulgaria a înregistrat în 2014 o creştere economică modestă, care va continua şi în acest an, relatează Novinite.

  Şomajul este în continuare ridicat, deşi a scăzut uşor, în timp ce preţurile scăzute ale materiilor prime şi inflaţia redusă din zona euro au contribuit la deflaţie.

  Pentru 2015, FMI anticipează că economia Bulgariei va consemna un avans de circa 1,25%, care va fi susţinut de consumul privat şi absorbţia de fonduri europene.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top