• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • grexitOficiali ai Fondului Monetar Internațional (FMI) și-au exprimat îndoiala cu privire la viabilitatea rămânerii Greciei în zona euro, câtă vreme Atena repetă amenințările privind intrarea sa în incapacitate de plată și chiar neachitarea unora dintre datoriile scadente, informează The Telegraph. Comentariu vine în ziua în care executivul elen are de plătit pensiile, salariile și ajuoarele sociale, după ce săptămâna trecută și-a achitat o rată către FMI de aproape 450 de milioane de euro.

  Potrivit presei grcești, directorul pentru Europa al FMI, Poul Thomsen, ar fi declarat colegilor săi că negocierile cu Grecia nu merg bine și că speranțele pentru o înțelegere între Atena și creditorii săi internaționali sunt minime. Considerațiile oficialului Fondului au loc în contextul în care tot mai multe voci de la Atena vorbesc despre neplata datoriilor către FMI scadente în lunile următoare (totalizând aproape un miliard de euro), în cazul în care nu-i va fi deblocată o nouă tranșă din planul de salvare încheiat în 2010.

  Negocierile de până acum dintre Grecia, pe de o parte, și Banca Centrală Europeană (BCE), Uniunea Europeană (UE) și FMI se află în impas, după ce troica de creditori a cerut Atenei un plan de măsuri de redresare economică și financiară mai convingător decât ceea ce a reușit să prezinte până acum. Termenul limită pentru a primi acest document de reformă a fost stabilit pentru 20 aprilie.

  Pe de altă parte, puterea de stânga din Grecia refuză să adopte măsuri de austeritate, iar anumiți oficiali ai partidului de guvernământ Syriza a declarat chiar că între a returna datorii și a plăti salariile și pensiile, formațiunea sa va alege întotdeauna să-și mulțumească alegătorii.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to FMI începe să se îndoiască de locul Greciei în zona euro

  1. […] va fi deblocată o nouă tranșă din planul de salvare încheiat în 2010, iar un oficial al FMI și-a exprimat îndoiala cu privire la locul Greciei în zona […]

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top