• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • volksbank

  Asociaţia Parakletos a susţinut astăzi o conferinţă de presă în care a prezentat intenţia sa de a institui o acţiune de tip class action prin care să se desfiinţeze clauzele abuzive prin intermediul justiţiei.

  Cu această ocazie a fost prezentat şi un fost director de sucursală al Volksbank, care a dezvăluit câteva dintre practicile bancare din perioada 2007-2008.

    Clientul era atras prin reclame. I se puneau în faţă  avantajele creditului în franci elveţieni. Francul era şi o soluţie salvatoare pentru cei care nu se calificau la creditele în lei, unde dobânda era 14%. La CHF era 4.5%. Existau targeturi de făcut, angajaţii trebuiau să facă cât mai multe.

  Clientul nu avea timp, era condiţionat. În drum spre notar trebui să se informeze. Banca avea drafturile făcute la contract. Clientul nu era avertizat asupra riscului, a spus Ionuţ Dragomirescu, fost director de sucursală Volksbank din Râmnicu-Vâlcea.

   

  Acesta a confirmat faptul că băncile nu dădeau franci elveţieni clienţilor

  Se dădeau lei sau euro, tranzacţiile imobiliare nu se făceau în franci. Băncile nu dădeau CHF.

  Fostul director Volksbank a luat şi el credit în CHF, el obţinând apoi în instanţă o decizie executorie de eliminare a comisionului de risc.

  Dragomirescu a avut un credit de 76.000 de franci elveţieni a cărui dobândă a urcat brusc de la plecarea din Volksbank: de la 4.25%, DAE s-a făcut brusc 8.31%.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top