• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Misu Negritoiu

  Creditul bancar este în primul rând un produs comercial. Presupune un vânzător profesionist care este banca şi un consumator care îl cumpără, clientul bancar.

  Deşi clientul bancar primeşte suma de bani, el este defapt cel ce plăteşte, nu banca. Clientul plăteşte produsul bancar cu munca sa convertibilă în bani pe o perioadă de timp, depunând în cazul ipotecarelor şi o garanţie.

  Banca ar fi trebuit să ofere clientului său şi instrucţiuni de folosire, aşa cum orice vânzător o face. Cu cât produsul este mai complex cu atât instrucţiunile de folosire trebuie să fie mai clare şi lămuritoare pentru client.

  Exact acest lucru îl acuză şi Mişu Negriţoiu, fost preşedinte la ING Bank, care spune că în cazul creditelor CHF, băncile ar fi trebuit să dea instrucţiuni de folosire.

  Produsele financiare trebuie vandute personal si trebuie subliniate riscurile cumpararii unui produs financiar, care se vinde la pachet „, a spus Negritoiu.

  Conform lui Negriţoiu, acum preşedinte la ASF,  problemeledin sistemul bancar cu creditele in franci elvetieni sunt cauzate si de faptul ca nu au fost prezentate riscurile, fiind „vandute fara instructiuni de folosire”.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Fost şef la ING, Mişu Negriţoiu atacă creditele CHF: Au fost date fără instrucţiuni de folosire

  1. […] Fost şef la ING, Mişu Negriţoiu atacă creditele CHF: Au fost date fără instrucţiuni de folosi… […]

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top