• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Franc elvetianFrancul valutar a continuat să se aprecieze și astăzi, fiind cotat de BNR la 4,4228 lei, în creștere cu aproape 10 bani (2,17%) față de cursul de 4,3287 lei înregistrat ieri. Creșterea vine pe de o parte din evoluția monedei elvețiene la nivel internațional, cât și din aprecierea euro în fața leului, pe plan intern.

  Astfel, cursul EUR/CHF a ajuns sub 1,02 pe piețele internaționale, după ce ieri la aceeași oră era la circa 1,03. Chiar și așa, euro rămâne sub presiune în raport cu francul elvețian, cursul ajungând până la 0,97 pe parcursul nopții și rămânând multă vreme sub un franc pentru un euro. Este posibil, prin urmare, ca francul să revină la cotații mai mari și chiar să se stabilizeze la un curs mai mare decât cel al euro.

  Euro a crescut la rândul său în fața monedei românești, ajungând la 4,5095 lei, ca urmare a presiunii la care sunt supuse în continuare monedele din regiune. Unele dintre acestea au înregistrat ieri scăderi mult mai mari decât leul, atât față de euro cât și față de franc.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Francul continuă să crească. A câștigat încă 10 BANI în doar o zi

  1. Liviu spune:

   La acest moment, situatia persoanelor cu credite in franci elvetieni este fara iesire.
   Deoarece bancile nu vor intreprinde nimic, iar guvernul nici atat (asa cum procedeaza guvernele celorlalte state civilizate si responsabile )clientii bancilor aflati in aceasta situatie au o singura solutie si cea mai buna:
   sa lase bancilor respective garantia si atat (apartamentele).Legat de executarea silita.cititi in Ordonanata 50 modalitatile privind creditele ipotecare; ea a fost initiata pentru „protejarea” clientilor si a sfarsit cu protejarea bancilor din Romania din bunavointa unor direcori din BNR , acolo unde acestia sunt angajati (pe sute de milioane lunar) de ani de zile si orice politica bancara ar face acestia , ei raman in continuare pe metereze…vezi director Cinteza N.- Supraveghere si Raducanescu V. de la Reglementare – acestia fac doar politica bancilor din piata, dupa cum sefii lor dicteaza – Prim-viceguvernatorul BNR).
   Doar in momentul in care toate garantiile susmentionate sau macar jumatate din ele vor fi abandonate de catre cei care platesc cu mari eforturi de 6 – 7 ani aceste rate, abia atunci bancile vor incerca sa solutioneze problemele, dar ma tem ca va fi prea tarziu pentru ele. Intre timp s-a avut grija ca aceste proprietati prin acceptul notarilor publici sa fie devalorizate astfel un apartament nou -de 5 – 6 ani – sa coste 50.000 Euro (ca si cele vechi de peste 20 – 30 de ani).

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top