• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • frCursul valutar EUR/CHF a început din nou să scadă puternic pe piețele valutare internaționale, ajungând la ora 17:00 în jurul nivelului de 0,98, în continuarea mișcării de devalorizare a euro începută ieri, după anunțul Băncii Naționale a Elveției privind renunțarea la pragul minim de 1,20 franci pentru un euro.

  Pe piața interbancară, un euro era cotat la aproximativ 4,5050 lei, de unde rezultă un curs al francului elvețian de aproape 4,6 lei în piața interbancară, în creștere cu aproape 20 de bani față de cursul oficial anunțat de BNR la ora 13.

  Euro a continuat să se deprecieze și față de dolarul american, ajungând până la un minim de 1,1506 dolari, cea mai mică valoare atinsă în mai mult de 11 ani. Moneda unică europeană nu mai fusese atât de jos din luna noiembrie 2003.

  Volatilitatea cursului face deocamdată greu de estimat unde ar putea ajunge francul până luni la ora 13, însă în contextul macroeconomic actual există o probabilitate destul de ridicată ca moneda elvețiană să continue să se aprecieze în fața euro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top