• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Aprobată de Banca Naţională a României pe 29 noiembrie 2016, fuziunea prin absorbţie dintre Patria Bank şi Carpatica a fost respinsă de Tribunalul Bucureşti în data de 17 ianuarie 2017. Reprezentanţii băncilor susţin că este vorba de clarificarea unor aspecte formale, iar fuziunea va fi reluată în prima zi a lunii următoare celei în care decizia de fuziune va fi aprobată de tribunal. Fuziunea trebuia încheiată la data de 1 februarie 2017.

  „Avem detalii cu privire la fundamentarea hotărârii Tribunalului Bucureşti în ceea ce priveşte decizia nefavorabilă acordată fuziunii dintre Patria Bank şi Banca Comercială Carpatica. Confirmăm că documentaţia aferentă nu are probleme de fond ci necesită doar clarificari în privinţa unor aspecte formale pe care suntem convinşi că le vom aduce urmând procedurile legale normale, astfel încât aceasta etapă procedurală să fie finalizată şi fuziunea să poată fi implementată în cel mai scurt timp”, precizează Patria Bank într-un raspuns oficial trimis la solicitările ECONOMICA.NET.

  Implementarea fuziunii trebuia să se încheie pe data de 1 februarie 2017. În noul context, finalizarea acestei ultime etape pe lângă Tribunalul Bucureşti va determina data fuziunii. Potrivit algoritmului de stabilire a datei la care fuziunea îşi va produce efectele (aşa cum a fost aprobat de către Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Băncii Comerciale Carpatica S.A. din data de 05.10.2015 şi Adunarea Generala Extraordinară a Patria Bank S.A., din data de 08.11.2016), aceasta este stabilită „ca fiind prima zi a lunii calendaristice următoare lunii (calendaristice) în care toate aprobările necesare sunt obţinute şi formalităţile necesare sunt îndeplinite”, subliniază adresa trimisă de  Patria Bank. Aprobarea BNR pentru această fuziune a fost primită în data de 29 noiembrie 2016.

  Integral pe ECONOMICA.net 

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top