• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • bank-of-china.gi.topGazprom obţinut un credit de două miliarde de euro (2,2 miliarde de dolari) de la sucursala din Londra a Bank of China.

  Este primul credit pentru Gazprom de la o bancă chineză, durata acestuia fiind de cinci ani. Grupul rus nu a precizat scopul contractării împrumutului.

  În 2014, Gazprom a semnat un acord ce prevede furnizarea anuală a 38 miliarde de metri cubi de gaze naturale către China spre sfârșitul acestui deceniu. Dar proiectul se confruntă cu dificultăți, pe fondul scăderii prețurilor la materiile prime și al încetinirii ritmului de creștere al economiei chineze.

  Cheltuielile de capital pentru acest proiect sunt estimate numai pentru acest an la 168 miliarde de ruble (2,3 miliarde de dolari). Inițial, costul proiectului era de 55 miliarde de dolari.

  Și alte companii rusești, cum ar fi Norilsk Nickel, Sibur, AFK Sistema, VEB Bank, Megafon și Yamal LNG, încearcă să obțină împrumuturi din China, conform Agerpres.

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Gazprom obține 2 miliarde euro de la Bank of China

  1. abas spune:

   „Gazprom and Bank of China Limited (London Branch) made an agreement in Shanghai on Thursday, (March 3,2016) on extension of a credit line worth 2 bln euro for a 5-year period” – deci este vorba de EURO nu de dolari si mi se pare foarte important.
   Acuma un pic de clarificare. In 21 martie 2014 s-a semnat un acord pentru livrarea pe timp de 30 ani a 38 bilioane metri cubi de gaze naturale, prin conducta “Power of Siberia – 2” (numita si conducta estica), lunga de 2,700 km, proiectul fiind estimat la 400 bilioane USD. Lucrarile au inceput. In 9 noiembrie 2014 s-a semnat al doilea contract de livrare a 30 bilioane metri cubi de gaze naturale pe un termen de 30 ani. Conducta fiind numita „Altai” sau „vestica” si care va fi conectata la cea estica.
   Se asteapta ca din 2019 spre China sa curga 61 bilioane metri cubi anual. Pentru aceste doua puteri dificultatile nu stau in preturi si in executia unor proiecte atit de mari. Foarte serios, China trebuie sa se pregateasca sa fie capabila sa consume atita gaze naturale, inclusiv partea ei de conducta. Rusia, in afara de conducte, trebuie sa-si organizeze exploatarea si suportul rutier. Presupun ca aceste 2 bilioane de Euro au facut deja parte din contractul semnat pentru ruta estica – deci nimic surprinzator.
   Cred ca unele din cifrele din articol trebuiesc re-verificate.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top