• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • tsipras merkelGermania i-a cerut premierului reales al Greciei, Alexis Tsipras, să implementeze reformele convenite în schimbul celui de-al treilea program de asistență acordat țării de creditorii internaționali, în valoare de 86 de miliarde de euro, transmite Reuters. Cele mai importante cerințe vizează combaterea evaziunii fiscale și creșterea încasărilor la buget.

  Analiștii avertizează că există riscul ca reformele acceptate în schimbul asistenței financiare să nu fie pe deplin implementate din cauza lipsei lor de popularitate în rândul electoratului elen și a membrilor Syriza.

  „Al treilea pachet de asistență financiară rămâne valabil dincolo de ziua alegerilor și de discuțiile din coaliție. Odată ce Tsipras a semnat acordul, ne așteptăm ca el să-și îndeplinească angajamentele”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului german, Steffen Seibert, la o conferință de presă desfășurată luni la Berlin. Oficialul a adăugat că, în curând, cancelarul Angela Merkel îl va suna pe Alexis Tsipras pentru a-l felicita.

  În condițiile în care Germania este cel mai mare contributor la programele de asistență acordat Greciei, unii aliați ai cancelarului Angela Merkel sunt îngrijorați de nivelul evaziunii fiscale în Grecia. „Sper că va exista o majoritate stabilă în Parlamentul elen astfel încât reformele să fie continuate. De asemenea, Executivul de la Atena trebuie să adopte noi legi care să îmbunătățească colectarea taxelor”, a afirmat pentru Reuters Ralph Brinkhaus, vicepreședinte al grupului parlamentar al conservatorilor conduși de cancelarul Angela Merkel.

   

   

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top