• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • sigmar gabrielGermania este dispusă să înghețe conturile bancare ale grecilor bogați suspectați de fraude fiscale, a declarat ministrul german al Economiei, Sigmar Gabriel, citat de Rheinische Post, preluat de nasdaq.com. Acesta a precizat că oferta este valabilă, dar pentru ca asta să se întâmple, autoritățile dinanciare elene trebuie să fie mai active.

  Ministrul german al Economiei a reiterat faptul că Europa își dorește să ajute Grecia, dar că autoritățile de la Atena trebuie să-și respecte angajamentul privind reformarea economiei și finanțelor țării. Problemele Greciei nu sunt rezultatul unor acțiuni ale troicii creditorilor (UE, FMI, BCE), a explicat Sigmar Gabriel, ci sunt rezultatul acțiunilor elitei economice și politice de la Atena.

  Ministrul german a mai declarat că nu crede că parteneriatul cu Europa ar putea fi înlocuit de o alianță a Greciei cu Rusia, cu referire la apropiata întâlnire dintre premierul Alexis Tsipras și președintele Vladimir Putin. „Oricât aș încerca, nu-mi pot imagina că cineva se gândește serios, la Atena, să întoarcă spatele Europei și să se arunce în brațele Rusiei”, a mai spus Gabriel, punctând că nu crede nici că Moscova este foarte doritoare să plătească datoriile grecilor.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top