• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Radu Gratian GheteaRadu Gheţea, preşedinte al CEC şi al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), spune că o lege a insolvenţei persoanelor fizice trebuie adoptată doar după efectuarea unui studiu de impact din care să rezulte forma în care legea trebuie adoptată.

  „La nivelul Asociaţiei Române a Băncilor considerăm că este nevoie de o astfel de lege, dar trebuie să avem grijă ca prin aceasta să nu se creeze un hazard moral, în sensul că unii dintre împrumutaţi să nu profite nejustificat de pe urma legii“, a spus pentru ZF Radu Gheţea.

  Săptămâna trecută, premierul Victor Ponta a confirmat că Fondul Monetar Internaţional (FMI) a cerut un studiu de impact privind legea insolvenţei personale. Un proiect de lege în acest sens se află în prezent în dezbatere în comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor după ce a fost adoptată în mod tacit de Senat.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top