• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • bnr2

  BNR  a făcut public ghidul ce va fi folosit ca autoritate de rezoluție bancară. El este adresat autorităților de rezoluție și specifică circumstanțele de facto care constituie o amenințare gravă la adresa stabilității financiare, care apare sau este agravată de intrarea în dificultate sau de susceptibilitatea de a intra în dificultate a unei instituții aflate în rezoluție şi elementele în cazul cărora respectarea cerințelor de scoatere pe piață a instituției.

  Prevederile menționate au fost transpuse, în mod fidel, în cadrul de reglementare naţional constituit de Legea nr. 312/2015 privind redresarea şi rezoluţia instituţiilor de credit şi a firmelor de investiţii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul financiar, prin art. 238, art. 236 şi, respectiv, art. 178 alin. (1) lit. b).

  Atunci când evaluează dacă există o amenințare gravă la adresa stabilității financiare, care apare sau este agravată de intrarea în dificultate sau de susceptibilitatea de a intra în dificultate a unei instituții aflate în rezoluție, în contextul cerinței de scoatere pe piață a instituției legate de aplicarea instrumentului de vânzare a activității, autoritățile de rezoluție trebuie să aibă în vedere impactul asupra altor instituții și piețe financiare, inclusiv asupra furnizorilor de infrastructură și clienților din afara sectorului instituțiilor financiare. Ghidurile pot fi consultate pe bancherul.ro

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top