• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • goldmanBancherii de la Goldman Sachs ar fi plătit pentru prostituate, camere de hotel de cinci stele şi avioane private pentru a obţine dreptul de a investi din partea unui fond suveran libian de investiţii creat de regimul Gaddafi, susţin avocaţii Autorităţii Libiene de Investiţii (LIA). Instituţia cere acum despăgubiri de 1,2 miliarde de dolari după ce respectivele investiţii i-au adus pierderi semnificative, relatează „The Guardian”.

  Dezvăluirile au fost făcute în faţa unui tribunal londonez, acolo se judecă cererea instituţiei libiene – ai cărei reprezentanţi susţin că toate investiţiile gestionate de Goldman Sachs în perioada ianuarie-aprilie 2008 i-au adus pierderi semnificative, în timp ce banca ar ieşit cu profit de 200 de milioane de dolari.

  Avocaţii LIA susţin că bancherii Goldman Sachs au profitat de faptul că fondul libian era condus de persoane neexperimentate în tranzacţii financiare complexe şi au încercat să le câştige încrederea prin plătirea de prostituate, închirierea unor camere de hotel de lux şi desfăşurarea întâlnirilor de afaceri pe iahturi.

  De asemenea, Goldman Sachs a oferit şi un program de intership fratelui fostului director adjunct al fondului, Mustafa Zarti, tot cu scopul de a influenţa decizia instituţiei libiene. Firma de pe Wall Street a obţinut astfel gestionarea mai multor investiţii cu banii fondului, iar după ce pierderile înregistrate pentru fond au ieşit la iveală, un oficial libian a descris instituţia bancară drept „banca mafioţilor”.

  Citeste mai mult pe adevarul.ro

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top