• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Yanis VaroufakisGrecia şi Fondul Monetar Internaţional au început negocierile pe marginea planului înaintat de guvernul de la Atena pentru înlocuirea actualelelor obligaţiuni cu unele corelate cu evoluţia economiei elene, a declarat ministrul Finanţelor Yanis Varoufakis pentru publicaţia italiană La Repubblica, citată de Mediafax.

  Varoufakis şi premierul Alexis Tsipras se află, începând de duminică, într-un turneu european, în cadrul căruia sunt programate o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai mai multor guverne, pentru a explica poziţia noii puteri de stânga din Grecia şi pentru a căuta susţinători în vederea unei renegocieri a datoriei publice, care în prezent se ridică la circa 315 miliarde euro.

  Miercuri, Tsipras s-a întâlnit cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, iar Varoufakis a avut o întrevedere „fructuoasă” cu Mario Draghi, preşedintele Băncii Centrale Europene, potrivit Reuters.

  Varoufakis a propus oficialilor europeni şi FMI înlocuirea obligaţiunilor guvernamentale deţinute în prezent de creditorii internaţionali, fie cu unele al căror randament variază în funcţie de evoluţia economică a ţării, fie cu aşa-numitele titluri „perpetue”, care nu au o dată de maturitate şi al căror preţ fluctuează odată cu modificarea dobânzilor pe termen lung.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top