• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • euro

  Grecia a rambursat luni Fondului Monetar Internaţional o nouă tranşă dintr-un împrumut pe termen scurt de 1,6 miliarde de euro scadent pe 20 martie, însă ţara ar putea rămâne fără lichidităţi până la finele lunii dacă nu ajunge la un acord cu creditorii externi.

  Statul elen a transferat 584 milioane de euro în conturile FMI, conform calendarului stabilit cu instituţia financiară internaţională, a declarat un reprezentant al ministerului Finanţelor din Grecia. Ultima tranşă, de aproape 353 milioane de euro, trebuie plătită până vineri.

  În condiţiile în care Grecia trebuie să ramburseze în această săptămână şi alte împrumuturi, guvernul condus de Alexis Tsipras a anunţat sâmbătă un plan pentru „creşterea lichidităţilor”, menţionând că nu se vor înregistra probleme la plata salariilor sau pensiilor.

  Autorităţile de la Atena nu au dat detalii asupra modului în care statul îşi va majora rezerva de numerar, însă Finanţele au programat pentru joi o licitaţie de certificate de trezorerie prin care vor să atragă 1 miliard de euro.

  Grecia încearcă în prezent să convingă FMI, UE şi Banca Centrală Europeană să deblocheze noi fonduri din programul de asistenţă financiară în valoare de 240 de miliarde semnat în 2010, program care expira la finele lunii februarie, dar care a fost prelungit cu patru luni la cererea guvernului de la Atena.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top