• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Alexis Tsipras 2Propunerile de reformă prezentate de executivul de la Atena, de care este condiționată susţinerea financiară a țării, nu includ suficiente detalii pentru a-i satisface pe creditorii internaţionali, au declarat oficiali din zona euro, citați de MarketWatch. Probabilitatea ca Grecia, țară care se confruntă cu o gravă criză de lichidități, să fie nevoită să mai reziste câteva săptămâni fără fondurile este astfel tot mai mare.

  Autorităţile elene au promis, după întâlnirea dintre premierul elen Alexis Tsipras şi cancelarul german Angela Merkel, că vor prezenta luni o listă de propuneri de reformă. Oficialii europeni au sperat ca discuţiile din timpul weekend-ului să asigure îndeplinirea de către Grecia a cerințelor creditorilor. Discuţiile au început vineri seara şi au continuat pe parcursul zilelor de sâmbătă şi duminică, dar sursele au spus că încă lipsesc detalii cruciale.

  „Propunerile sunt parţiale, vagi, iar colegii eleni nu au putut să explice ce implică unele dintre acestea, din punct de vedere tehnic. Să sperăm că vor prezenta ceva mai competent săptămâna viitoare”, a spus unul dintre oficialii europeni implicaţi în discuţii. Sursele au precizat că în această săptămână vor continua discuţii tehnice, la Atena.

  Oficiali de rang înalt din zona euro vor organiza o teleconferinţă, miercuri, pentru a discuta situaţia, dar este extrem de improbabil ca miniştrii din zona euro să se întâlnească înainte de jumătatea lunii aprilie pentru a debloca fonduri pentru Grecia.

  Asta înseamnă că autorităţile de la Atena trebuie să facă rost de bani să plătească salariile şi pensiile la sfârşitul lunii aprilie şi să rambursele FMI o datorie de 460 de milioane de euro, pe 9 aprilie. Oficialii europeni au precizat că grecii sunt încrezători că pot face acele plăţi.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top