• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Alexis Tsipras, premierul Greciei si Yanis Varoufakis, ministru de Finante

  Alexis Tsipras, premierul Greciei si Yanis Varoufakis, ministru de Finante

  Un oficial al Fondului Monetar Internațional (FMI) i-a spus unui coleg european că Grecia este cel mai necooperant client cu care organizația financiară a avit de-a face în istoria sa de 70 de ani, potrivit unor surse prezente la discuții, citate de Bloomberg.

  Reprezentanții FMI, Băncii Centrale Europene (BCE) și ai Comisiei Europene (CE), Troica cu care Grecia este nevoită să negocieze pentru a-și asigura finanțarea, s-au plâns de comportamentul oficialilor de la Atena, despre care spun că nu au respectat acordul din februarie cu creditorii, mai spune sursa citată.

  Un oficial german a declarat că a înerca să-i convingi pe reprezentanții Greciei să întocmească un program coerent de măsuri economice este similar cu a încerca să călărești un cal mort, iar echipa FMI consideră că felul în care Grecia premierului Tsipras se poartă față de creditorii săi este inacceptabil.

  Îngrijorările „Troicii” că Alexis Tsipras, alături de ministrul său de Finanțe, Yanis Varoufakis, vor duce Grecia în afara Zonei Euro sunt în creștere, având în vedere că executivul de la Atena refuză să ia măsurile cerute de creditori pentru a continua să-i ofere împrumuturi. Premierul elen a cerut să se întâlnească, cu ocazia summitului UE, cu cancelarul german Angela Merkel, cu președintele BCE Mario Draghi, cu Francois Hollande, președintele francez și cu șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

  Și alți oficiali europeni au declarat, în diferite împrejurări, că discuțiile cu oficialii de la Atena vor fi dificile, în contextul în care Grecia are nevoie urgent de deblocarea fondurilor din pachetul de suport financiar în valoare de 240 de miliarde de euro, pentru a-și achita creditele scadente și plățile curente, precum pensiile și salariile.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top