• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Eurogroup Finance ministers meetingGrecia a rambursat, până la urmă, Fondului Monetar Internaţional (FMI), tranşa în valoare de 450 de milioane de euro scadentă joi, în ciuda informațiilor potrivit cărora partidul din fruntea coaliției de guvernământ, Syriza, s-ar opune acestei plăți, iar rezervele monetare ale ţării continuă să scadă, relatează Financial Times, preluat de Mediafax.

  Decizia de a-și achita datoria era de anticipat, însă, având în vedere declarația directorului executiv al FMI, Christine Lagarde, care a anunţat după întrevederea informală cu ministrul grec de finanţe, Yanis Varoufakis, că guvernul de la Atena va achita tranşa scadentă în această săptămână.

  Un oficial grec spunea, marţi, că Grecia nu va mai putea plăti o tranşă scadentă luna viitoare către FMI, de 950 de milioane de euro, dacă nu va reuşi să-i convingă pe oficialii din zona euro să deblocheze noi fonduri.

  Oficiali ai FMI au lăsat să se înțeleagă că ar fi dispuşi să renegocieze calendarul pentru returnarea împrumutului, dacă Grecia acceptă înnoirea acordului, însă guvernul de la Atena nu vrea să ia în calcul acest lucru.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Grecia și-a plătit, până la urmă, datoria către FMI

  1. […] assistance), potrivit Bloomberg. Noul împrumut către bănci vine în ziua în care Grecia a plătit către FMI o rată de 450 de milioane de euro, a cărei achitare s-a aflat sub semnul […]

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top