• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • berd

  Grecia, cel mai îndatorat stat din Uniunea Europeană, va primi finanţare din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), până în 2020, pentru reformarea economiei, transmite Bloomberg. 

  BERD vrea să pună capăt deficitului de capital cu care se confruntă companiile private elene, în special firmele mici şi mijlocii, a declarat marţi, la Bruxelles, preşedintele instituţiei financiare, Suma Chakrabarti.

  „Există două domenii în care BERD poate să facă o serie de operaţiuni, în primul rând să ajute companiile elene să redobândească acces la finanţare. Un alt domeniu în care am vrea să facem mai mult este integrarea economică regională, să finanţăm domenii precum energia şi infrastructura”, a spus Chakrabarti.

  Miniştrii de Finanţe din zona euro au aprobat în februarie extinderea cu patru luni a programului de salvare a Greciei, după ce guvernul de la Atena s-a angajat să îmbunătăţească colectarea taxelor, să consolideze fondurile de pensii şi să continue privatizările.

  În cadrul acordului, Comisia Europeană, Bănca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional şi-a exprimat sprijinul pentru angajamentele Greciei. Sursa: Mediafax

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top