• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Yanis VaroufakisPremierul elen Alexis Tsipras l-a propus ca ministru de Finanţe al Greciei pe Yanis Varoufakis, economist de orientare marxistă şi opozant deschis al programului de salvare, semn că guvernul de coaliţie format de partidul Syriza va adopta o poziţie fermă în negocierile cu creditorii internaţionali.

  Varoufakis, profesor de economie, cel mai recent la Universitatea din Texas, se descrie ca fiind „un marxist liberal”.

   Mandatul partidului este de a renegocia acordul (cu creditorii internaţionali n.r.)”, a declarat duminică Yanis Varoufakis, citat de Mediafax.

  Echipa de economişti a Syriza doreşte să obţină de la BCE o reducere drastică a datoriilor Greciei, propunând, printre altele, un schimb de obligaţiuni.

  „Grecia a intrat în faliment în 2010, iar Europa, în infinita sa înţelepciune, a încercat să rezolve problema insolvenţei aşezând cel mai mare împrumut din istorie pe umerii slăbiţi ai statului grec falimentar”, a spus Varoufakis, menţionând că Grecia nu are cum să îşi plătească toate datoriile.

  Potrivit consilierilor lui Tsipras pe teme financiare, una din primele acţiuni pe care premierul le va întreprinde va fi să renegocieze datoriile pe care Grecia le are către BCE, UE, FMI şi alţi investitori, datorii care în prezent se ridică la peste 312 miliarde de euro. Posibila mutare, fără precedent, a provocat deja reacţii din partea politicienilor şi bancherilor.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top